blog

Freelo: neúnavný pomocník při řízení úkolů a zakázek

01. 06. 2018 3 minuty čtení

Protože se spoustu let zajímám o produktivitu a jakékoliv nástroje, které mi pomohou být efektivní, již před nějakým časem jsem se rozhodla otestovat české apky pro řízení priorit, úkolů, prostě svého času. Mile mě překvapilo, že se touto problematikou začínají čím dál více zabývat čeští vývojáři.

Dnes Vám tedy představím Freelo, které používám hned z několika důvodů:

- Je v češtině a vymysleli ho češi, takže sedí našemu myšlen

- Je totálně jednoduché i pro neajťáky a nesystematiky

- Není přeplácaný funkcemi, které člověk reálně nepotřebuje

- Neustále ho vyvíjí na základě zpětné vazby od klientů

- Stojí za tím lidi, které to evidentně baví

- Má jednoduché nápovědy a funkční zákaznickou podporu

 

Těch důvodů je ve finále více, ale pojďme se spíše podívat na praktické využití. Když bych jednoduše měla popsat, co Freelo umí, je to hlavně jednoduché řízení úkolů, priorit a času celkově. To znamená, že tímhle nástrojem můžete řídit svoje projekty, své činnosti, pokud jste třeba freelancer, řídit práci týmu nebo více projektů zároveň a rozhodně se tímto dá řídit efektivita i celé firmy.

Dnes se budu bavit o využití pro jednotlivce, freelencery nebo malé týmy. Mě osobně freelo pomáhalo, když jsem podnikala na volné noze ke správě svých projektů. Funguje na bázi toho, že si založíte projekt. Ten může obsahovat různé to-do listy. Říkejme jim třeba soubory menších úkolů. A každý To-do list pak obsahuje jednotlivé úkoly. 

Tudíž máte strukturovaný přehled, projekt můžete rozčlenit na dílčí kroky a ty rozkouskovat na konkrétní úkoly, kterým dáte termín splnění a zejména odpovědnou osobu, která má úkol na starosti. To je základ jakékoliv efektivity – umět si velké úkoly rozkouskovat na malé a ty efektivně řídit. Jak se říká, umět rozporcovat slona, toho také nesníte celého na posezení.

Vše pak máte přehledně na své nástěnce seřazené podle toho, jaký úkol kdy končí viz obrázek nebo si můžete zobrazit kalendář, kde máte měsíční, týdenní nebo denní přehled. Jakmile úkol splníte, škrtnete ho, čímž se označí jako vyřešený.

Díky Freelu jsem se zbavila tun papírů s různými seznamy úkolů a nepřehledných poznámek, co je třeba udělat a můj pracovní stůl už díky tomu nefunguje jako skladiště papírů.

Přehled funkcí, co freelo umí, naleznete zde, nebo se můžete mrknou na video.

Líbil se Vám můj článek?

+4
blog

Jak si usnadnit život – poznámky snadno a přehledně

2018-05-046 minut čtení

Velmi často se setkávám s lidmi, kteří řeší, jak si přehledně uchovávat poznámky, aby se k nim později mohli vrátit. I já jsem toto dříve velmi řešila, protože se přehrabovat s šanonech, kde jsem měla stohy papírů s různými poznámkami.

Číst více